Flash-Fiction EACWP Contest (Dutch)

De wedstrijd wil de literaire creativiteit in Europa stimuleren en ondersteunen door schrijvers van over heel Europa in een breed gedragen wedstrijd samen te brengen. Doelstellingen van de wedstrijd zijn:

 • Het Europese samenhorigheidsgevoel aanmoedigen door culturele en literaire uitwisseling.
 • Creatief schrijven in de Europese talen stimuleren als een manier om de waardevolle linguïstische geschiedenis van het continent levend te houden.
 • Europees literair schrijftalent koesteren.

Dutch Form (Closed)

The contest is close now: since March 1st at 13.00 CET.


Deelnemingsvoorwaarden

Eligibility

 1. De wedstrijd staat open voor iedere inwoner van Europa. Daarbij rekenen we ook inwoners van landen die cultureel met Europa verbonden zijn, zoals Rusland, Israël en Turkije.
 2. Leden van EACWP (vertegenwoordigers van de organisaties, docenten en werknemers) zijn uitgesloten van deelname.

Format and submitting

 1. Deelnemers schrijven een flitsverhaal dat bestaat uit maximaal honderd woorden (exclusief titel).
 2. Het verhaal speelt zich af in Europa.
 3. Een inzending heeft een titel.
 4. Een is zelfgeschreven en ongepubliceerd en mag nog geen prijs gewonnen hebben in een eerdere wedstrijd, nationaal of internationaal.
 5. De inzending wordt voor de wedstrijd ingediend in het EACWP-formulier in een van de deelnemende talen: Nederlands, Catalaans, Duits, Engels, Fins, Frans, Deens, Hebreeuws, Italiaans, Portugees, Spaans, Turks of Zweeds. Alle gevraagde praktische gegevens moeten meegedeeld worden.

Rondes

 1. De wedstrijd bestaat uit twee rondes: een eerste ronde per taal en een tweede ronde op Europees niveau.
 2. In de eerste ronde moet de inzendingen geschreven zijn in een van de hierboven genoemde talen.
 3. Elke organisatie ontvangt de teksten in haar taal, leest ze en selecteert één winnaar. Enkel voor het Nederlands zijn er twee deelnemende organisaties. Ieder selecteert één finalist.
 4. De wedstrijd zal 14 finalisten hebben in de tweede rond (één per organisatie).
 5. In de tweede Europese ronde worden de teksten van de finalisten naar het Engels vertaald.
 6. Een internationale jury selecteert tijdens de tweede ronde de Europese winnaar.

Wedstrijdkalender

 1. Het deelnemingsformulier staat open voor inzendingen vanaf 15 januari 2018, om 13u MET en sluit op 1 maart 2018 om 13u MET. Inzendingen die voor of na deze periode opgestuurd worden, komen niet in aanmerking voor de wedstrijd.
 2. De winnaars van de eerste ronde worden ten laatste op 23 april 2018 gepubliceerd op de EACWP-website.
 3. Het publiek kan van 23 april 2018, 13u MET, tot en met 23 mei 2018, 13u MET, stemmen op de EACWP-website. De internationale jury neemt de stemmen van het publiek mee in overweging bij de eindbeslissing.
 4. De Europese winnaar wordt bekendgemaakt op 30 juni 2018.
 5. De Europese winnaar ontvangt een geldbedrag ter waarde van 600 euro, samen met een reis heen en terug naar Brussel en twee overnachtingen.
 6. De prijsuitreiking vindt plaats in Brussel op donderdag 13 september 2018. De Europese winnaar moet bij de prijsuitreiking bijwonen om de prijs te kunnen ontvangen. Bij afwezigheid kan de prijs naar de deelnemer met het tweede hoogste aantal stemmen. De uiteindelijke beslissing hierover ligt bij de jury.

Jury en verspreiding

 1. De internationale jury wordt later bekendgemaakt door de EACWP-organisaties die in de wedstrijd betrokken zijn.
 2. De finalisten stemmen door deelname aan de wedstrijd erin toe dat hun tekst op de EACWP-website gepubliceerd wordt en ook in andere publicaties van EACWP en/of van de individuele deelnemende organisaties.
 3. Deelnemers accepteren door hun deelname het reglement van de EACWP Flash Fiction Contest.
 4. Deelnemers die niet voldoen aan de reglementen worden gediskwalificeerd.
 5. De internationale jury heeft het recht om elk conflict of onverwachte situatie op te lossen.
 6. Indien er tegenstrijdigheden zijn tussen de vertaalde versie en de Engelse versie van dit reglement, geldt de Engelse versie.

Persoonlijke gegevens

 1. De persoonlijke gegevens van de deelnemers, meegegeven in het registratieformulier van deze wedstrijd, worden opgenomen in een bestand die onder de verantwoordelijkheid valt van EACWP – een organisatie gevestigd in Spanje, Madrid, C/Covarrubias 1, CP 28010, met als ondernemingsnummer ESG86220266 – zoals vastgelegd in de wet 15/1999 van 13 december over de bescherming van persoonlijke gegevens, met als enig doel het beheer en de promotie van de deelname van de gebruikers zoals vastgelegd in deze Regels.
 2. Bovendien stemmen de deelnemers erin toe deze gegevens te mogen gebruiken om informatie en promotie van de activiteiten van het EACWP en de EACWP-organisaties te ontvangen.
 3. Daarbij hebt u altijd het recht om de aanpassing of de schrapping van de persoonlijke gegevens te vragen. Dit recht kan u ondernemen via ons algemeen contactformulier.