Flash-Fiction EACWP Contest (Catalan)

Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure i fomentar la creació literària a Europa mitjançant un concurs d’escriptors europeus. Alguns dels objectius d’aquest concurs són:

 • Fomentar la ciutadania europea a través de l’intercanvi cultural i literari.
 • Promoure l’escriptura creativa en les diferents llengües europees com a forma de preservar el nostre patrimoni lingüístic.
 • Fomentar el talent en el camp de l’escriptura creativa a Europa.

Catalan Form (Closed)

The contest is close now: since March 1st at 13.00 CET.


Requisits de presentació

Elegibilitat

 1. Qualsevol persona que visqui a Europa es pot presentar al concurs, incloent-hi els països culturalment vinculats al continent com ara Rússia, Turquia i Israel.
 2. Les úniques persones que no hi poden participar són els representants, el professorat i el personal de l’EACWP.

Format i presentació

 1. Els participants han de presentar un text de 100 paraules (títol no inclòs).
 2. La història s’ha de situar a Europa.
 3. Els textos han de tenir un títol.
 4. Els textos han de ser originals i inèdits, i no haver estat premiats prèviament en una competició nacional o internacional.
 5. Els textos s’han d’enviar a la institució corresponent per a cada idioma (anglès, castellà, català, portuguès, italià, francès, alemany, neerlandès, danès, finès, suec, hebreu, i turc). S’han d’omplir totes les dades del formulari.

Rondes

 1. El concurs tindrà dues rondes: una primera ronda local i una segona ronda europea.
 2. Per a la primera ronda, els textos originals s’han d’escriure en qualsevol llengua de les ja esmentades en el punt 4 de la secció anterior.
 3. Cada institució rebrà, llegirà i seleccionarà un guanyador. En el cas del neerlandès ja que hi participen dues institucions, cadascuna d’elles seleccionarà un finalista.
 4. El certamen comptarà amb 14 finalistes per a la segona ronda (un finalista per institució).
 5. Tots els textos finalistes es traduiran a l’anglès i competiran en la segona ronda europea.
 6. El jurat internacional seleccionarà el guanyador europeu en aquesta segona ronda.

Calendari del concurs

 1. Els formularis de participació estaran disponibles el 15 de gener (2018) a les 13 hores, Hora Central Europea (CET) i el termini de presentació expira l’1de març de 2018 a les 13 hores (CET). Els textos presentats abans o després d’aquest període es desqualificaran.
 2. Els resultats de la primera ronda es publicaran al lloc web de l’EACWP, a més tard el 23 d’abril de 2018.
 3. El jurat tindrà en compte els vots populars rebuts a través del lloc web de l’EACWP entre el 23 d’abril (13 hores, CET) i el 23 de maig de 2018 (13 hores, CET).
 4. El guanyador europeu s’anunciarà el 30 de juny de 2018.
 5. El guanyador europeu obtindrà un premi en efectiu de 600 €, a més de dues nits d’allotjament a Brussel·les i el desplaçament corresponent.

Jurat i difusió

 1. El jurat internacional el confirmaran els representants de totes les institucions de l’EACWP implicades en el concurs.
 2. Els finalistes autoritzen que els seus textos es publiquin al lloc web de l’EACWP, així com en altres publicacions vinculades a la mateixa EACWP o a les institucions associades.
 3. Els participants accepten totes les bases del concurs de microrelats Flash Fiction EACWP.
 4. Els qui les incompleixin seran desqualificats.
 5. El jurat internacional pot prendre decisions per resoldre qualsevol conflicte o situació inesperada.
 6. Si hi ha discrepàncies entre la versió traduïda i la versió en anglès d’aquestes regles, la versió en anglès prevaldrà.

Tractament de dades personals

 1. Les dades personals facilitades pels participants en els formularis de registre del concurs s’incorporaran a un fitxer que és responsabilitat de l’EACWP amb domicili social a Espanya, Madrid, C/Covarrubias 1, CP 28010, amb identificació Tributària (CIF) ESG86220266 d’acord amb el disposicions de la Llei Orgànica 15/1999 del 13 de desembre sobre la Protecció de Dades de Caràcter Personal, amb la finalitat de gestionar la participació dels usuaris en la promoció regulada en aquestes bases.
 2. A més, els participants consenten a proporcionar les seves dades per rebre informació i publicitat de les activitats de l’EACWP o de les institucions associades a l’EACWP.
 3. A més, els participants tenen dret a exigir la correcció o cancel·lació de les dades personals que no siguin exactes. Aquests drets es poden emprendre a través del nostre formulari de la secció de contacte principal.